• vandaag voor 16.00uur besteld, morgen in huis M.U.V. het weekend dan word uw bestelling op dinsdag verstuurd
  • LET OP, wij zijn afhankelijk van Post NL, hierdoor kan uw bestelling langer onderweg zijn.
HOME » Naai/Lockmachine TIPS voor Beginners en Gevorderden

Haal meer uit uw naaimachine, probeer verschillende steken 

 

diverse steken gebruiken met je naaimachine en gebruik hierbij een contrast kleur om net een ander resultaat te krijgen.

Gebruik hiervoor Gutermann naaimachine garen voor het mooiste eindresultaat

fantasie quiltvoet voor het quilten uit de vrije hand???

open fantasie quiltvoet is een speciale naaivoet voor comfortabel quilten uit de vrije hand, contour- en meander-quilten. De verticale veer zorgt ervoor dat de stof niet omhoog komt en duwt de stof stevig op het werkblad, maar wel de stof de ruimte geeft om deze makkelijk te laten verplaatsen door de naaimachine.

 


Pipingband zelf maken???

-zoek een leuk stofje of biaisband uit.
-Strijk de biasis open, of knip een strook zoveel als nodig van 30mm
-Leg een koord in de opengestreken biasisband en maak de band dicht
-Gebruik een ritsvotjes wat voor uw naaimachine geschikt is en de juiste SCHMETZneedles naaimachinenaalden en @gutermann creative naaigaren

Draad breekt of Naalden breken bij LOCKMACHINE???

 

-Vervang beide naalden, en let erop dat de naalden met de platte kant naar achteren zitten.

-Gebruik altijd kwaliteits naalden (DEZE HEBBEN WIJ IN VELE MATEN IN ONS ASSORTIMEN) schmetz naalden

-De naalden moeten er zo hoog mogelijk worden ingezet

-De linker staat dan hoger als de rechter naald.

-Is de stof erg elastisch, gebruik dan altijd stretch naalden en Trek nooit aan de stof

 

Wist U dat???

dat in vele klosjes van Gütermann creativ Beneluxnaaigaren een geheim vakje zit om uw naainaalden /SCHMETZneedles in op te bergen.
HANDIG TOCH???


Gütermann textiellijm???

 

Kent u dat???
die vervelende gaatjes in uw kleding na 1 wasbeurt of al zelfs voor het wassen
HEEL ZONDE...
Gebruik snel en simpel
HT2 Gütermann creativ Benelux textiellijm (BLIJFT KLEURLOOS en SIMPEL) om dit gaatje te repareren

ook handig voor het opplakken van applicaties, pailletten etc. blijft kleurloos en flexibel, na het wassen. ook te gebruiken voor PVC, Leer, en meerdere materialen.

 JEANS

genaaid op een Brother naai- en borduurmachines NL Innov is 15
foto ingezonden door een tevreden Mevrouw. Hierbij gebruik gemaakt van de kwaliteitsprodukten Gütermann creativ Benelux naaigaren en SCHMETZneedles naaimachine naalden

Wat te doen met gebruikte SCHMETZneedles??? naalden die nog bruikbaar zijn maar niet meer helemaal nieuw? pak een notitie blaadje
schrijf erop welke naald je hebt en schrijf erbij hoelang je hem hebt gebruikt
gooi na gemiddeld 8 naai-uren de naald weg ook als deze niet gebroken is

 


Wat te doen met gebruikte SCHMETZneedles???

naalden die nog bruikbaar zijn maar niet meer helemaal nieuw?

 

Maak een fraai naaldenboek!

Gebruik een paar mooie lapjes naar keuze (geruite) lapjes. Knip met een kartelschaar vierkantjes, Maak in elk lapje een gaatje op een hoek met Prym ösen 5mm. Versier de zijkant van de randen naast de kartelrand met een fijne ZIG ZAG en siergaren of naaigaren van Gütermann creativ Benelux. U kunt voor elke bladzijde een label maken, zoals universeel, stretch, borduren, enz.
 

Lockmachine slaat steken over???

Als je lockmachine steken overslaat ligt dit meestal aan de naalden, gebruik kwaliteits naaimachine naalden SCHMETZneedles
Verwissel ALTIJD beide naalden en let er op dat ze met de platte kant naar achter erin worden gezet.
De naalden moete zo hoog mogelijk geplaatst worden. 
de Linker naald zit hoger dan de rechter naald

Diverse steken op uw naaimachine???

fleur je kleding op met een steek die je nog nooit hebt gebruikt en Madeira Metallic

U herkent het vast wel, dat er vele steken op uw naaimachine zijn die U NOOIT gebruikt.
Maar niets is minder waar, beeft u ze al een geprobeerd op een bestaand kleding stuk zoals een (zomer)broek of saai t-shirt om daar met een standaard rechtsteek of zig zag steek of juist zoals op de foto een van de decoratieve steken te proberen. Gebruik eens een leuke gemetali...Meer weergeven


Stretch materialen locken op je lockmachine???

Stel je lockmachine in op differentieel en je krijgt hierdoor een mooie locknaad.

Met het juiste Materiaal
naaigaren Gütermann creativ Benelux en stretch (tricot of jersey)naaimachinenaalden SCHMETZneedles en Restyle lockgaren G Brouwer & Zn - Fournituren Groothandel
snel je eigen zomerrokjes in elkaar

Stap 1: Zorg voor het juiste materiaal

De basis benodigdheden om te naaien: ScherpeHomeij scharen (met name je stofschaar!), rechte Prym glasspelden en een strijkijzer. We raden je ook aan om te beginnen met katoenen stof SCHMETZneedles 80/14, werken met jersey/stretch schmetz 75/11 of andere soepele stoffen maakt van een simpel patroon toch een ingewikkeld project.

Stap 2: Ken je naaimachine

Naaien is ook een stuk fijner wanneer je precies weet hoe je naaimachine werkt. Voordat je je leuke zomerjurk of mouwloze blouse gaat naaien is het belangrijk dat je je naaimachine helemaal snapt. Op internet zijn veel filmpjes en artikelen te vinden die je precies laten zien hoe een naaimachine in elkaar zit.

Stap 3: Test je instellingen van je naaimachine

Dit is een gewoonte die je jezelf moet aanleren. Probeer eerst op een klein stukje stof uit of de instellingen van je naaimachine goed staan. Wanneer je een patroon op de stof legt en uitknipt, houd je altijd wat restjes over. Deze restjes zijn ideaal om je steken van je naaimachine mee te testen of de instellingen van je lock machine. Vooral bij soepele of rek stof is het handig om voor je begint te zien, wat er gebeurt met de stof als je een naadje maakt. Doe je dit vooraf, dan kan het je veel uithaalwerk schelen!

Stap 4: Leer recht te naaien

Heb je nog weinig ervaring achter de naaimachine? Maak dan eerst een testlapje met daarop een aantal circkels en lijnen die je precies moet volgen. De cirkels zijn altijd een uitdaging! Heb je nog nooit een lijn met een hoek erin gemaakt? Oefen daar dan ook in! Naai volgens de lijn tot aan het einde. Zorg dat je naald in de stof zit en doe het voetje omhoog. Vervolgens kun je de stof draaien, het voetje terug plaatsen en verder naaien!

Stap 5: Afwerking van naden

Ook al ziet niemand de afwerking van je naden, en lijkt het misschien wat minder belangrijk, het goed afwerken van je naad zorgt er voor dat het uiteindelijk niet gaat rafelen, of dat de naad zelfs uit elkaar valt. De keuze van afwerking ligt vooral ook in de keuze voor je stof. De makkelijkste manier is om met een zigzag steek de naad af te werken. Het allermooiste is natuurlijk om met een lock machine de naad af te werken. Heb je iemand bij wie je dit zou kunnen doen?